maanantai 19. marraskuuta 2012

Lapsen oikeuksien päivä

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista. Vuoden 2012 lapsen oikeuksien päivän teemana Suomen UNICEFissa on kouluhyvinvointi. UNICEF pistää pohtimaan mm. Miten tämän päivän koulussa toteutuvat sellaiset lapsen oikeudet, kuten oikeus suojeluun ja turvaan, oikeus osallisuuteen ja kuulluksi tulemiseen tai oikeus persoonalliset tarpeet huomioiviin kehittymis-, kasvu- ja oppimismahdollisuuksiin?

Lastenjuhlapalvelu Mehubileiden yhteistyökumppani IKEA tukee myös lasten koulunkäyntimahdollisuuksia vuosittaisella pehmolelukampanjallaan. Kampanjassa IKEA Foundation lahjoittaa jokaisesta 4.11.–23.12.2012 välisenä aikana myydystä pehmolelusta ja lastenkirjasta yhden euron Pelastakaa Lapset –järjestön ja UNICEFin hankkeisiin, joiden tavoitteena on tukea lasten koulunkäyntimahdollisuuksia.

Yhdessä Mehubileiden kanssa IKEA on lisäksi järjestänyt erityisen kivaa ohjelmaa tavarataloihinsa! Vantaan IKEAssa Mimi ja Kuku ihastuttavat huomenna lapsivieraita, esitykset klo 16 ja 17:30. Tavaratalossa järjestetään myös Mehubileiden toimesta perhekuvausta klo 15-17:30 välisenä aikana.     
mimikuku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti