tiistai 12. tammikuuta 2010

Peppi on parasPeppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu eli tuttavallisesti Peppi Pitkätossu on lasten ikisuosikki ja varma vetonaula synttärikutsuilla. Pepistä pitävät pojat ja tytöt, pienet ja isot.

Astrid Lidgrenin 1940-luvun alussa luoma hahmo on seikkaillut teattereissa ja lastentapahtumissa läpi vuosikymmenten. Peppi tekee asiat juuri niin kuin jokainen lapsi haluaisi. Hän elää yksin Huvikummussa, eikä häntä määräile yksikään aikuinen. Hän pomppii sohvilla, nukkuu jalat tyynyllä ja syö herkkuja jos haluaa. Hän on rikas, maailman vahvin ja maailman kiltein.

Peppi-synttäreillä pidetään tietenkin lettukestit. Pöytä katetaan värikkäästi, ilmapalloja ei voi olla liikaa. Hauska idea on levittää pöydälle valkoinen paperiliina, jonka lapset saavat värittää ja kuvittaa ennen syömistä. Leikkeinä toimivat hyvin hevosenhännän kiinnitys, pussihyppely, (suklaisten)kultarahojen metsästys, Herra Tossavaisen banaaninsyöntikilpailu, tai vaikka kunnon paraatiorkesterin kasaaminen.

Synttärikutsuilla vieraileva Peppi laulattaa lapsia, esittää pari taikatemppua, kertoo tarinoita ja muotoilee ilmapalloista hauskoja hahmoja. Lopuksi lapset voivat kokeilla hattaroiden valmistusta hattarakoneella. Pepin voi tilata synttäreille osoitteesta www.mehubileet.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti