torstai 14. tammikuuta 2010

AvaruusjuhlintaaEilen järjestin pojan 5v avaruusjuhlat. Avaruusteema on eräs lemppareitani. Hopeiset foliopallot ja mustat kankaat ovat nopea tapa luoda tunnelmaa. Tarjoiluastiat kääritään tietenkin folioon mustan pöytäliinan päälle. Tarjoiluna toimivat pyöreät, planeetan muotoiset pikkupalat, kuten lihapullat, kirsikkatomaatit, ja karkit (vihreät kuulat ovat hienoja!) Vanhat kunnon karambolat voi leikata tähden muotoisiksi siivuiksi ja koristella niillä esimerkiksi dippivihannesastian. Aika ufon näköinen pöydän somistaja on folioon kääritty kaali, johon on paineltu coctail tikuilla erilaisia herkkupaloja.

Juhlat olivat kaoottiset, lapset olivat villillä tuulella. Saavuin paikalle Avaruusolio Otuksena ja olin suunnitellut pelin, jossa jokainen lapsi vetää avaruuspussista itselleen tehtävälapun. Tehtävät olivat mm. seuraavanlaisia: "Avaruusaluksen radiolähetin reistailee hieman, yhteys maahan on heikko. Leikkikää rikkinäistä puhelinta." tai "Marsilaiset hyökkäävät ja meidän on peloteltava heidät tiehensä hurjilla ilmeillä. Järjestä ilveilykilpailu, ja palkitse paras ilme!"

Levottomien lasten kanssa leikkiin keskittymisestä ei juuri tullut mitään. Suosituimpia aktiviteetteja olivat lopulta minun sekalainen pelleilyni, pikkuautoilla hurjastelu, ympäriinsä juokseminen ja avaruusmiekoilla (ilmapalloista muotoilemani miekat) leikkiminen. Myös ilmakiekko-peli oli kovassa käytössä. Lapsilla oli varmasti hauskaa, mikä lienee pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti