sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Parhaat ikinäParhaat ikinä järjestämäni lastenjuhlat olivat tyttäreni 3v prinsessajuhlat. Teema lienee suosituin mahdollinen, koska aiheeseen liittyviä vinkkejä oli netti pullollaan. Meidän juhlat järjestettiin upouudessa asukaspuistossa, joka oli mukavan tilava suurelle vierasmäärälle. Rekvisiittaa keräilin aktiivisesti noin kuukauden, ostin ebaysta prinsessalinna scene settereitä, eli seinille ripustettavia 7m leveitä kankaita, jotka loivat juhlatilaan todellisen prinsessatunnelman. Hopean ja pinkin väriset ilmapallot täytettiin heliumilla. Kimaltavat vaaleanpunaiset pöytäliinat ja ikkunaverhot ompelin varta vasten juhliin ja erityisiä teemaan sopivia koristeita löytyi kirppareilta, keräilijätutuilta, tiimarista ja monista muista paikoista.

Yhden huoneista somistin "Prinsessojen Kauneussalongiksi". Huoneeseen tuotiin peilipöytä, jonka ääressä pikku prinsessat kammattiin ja meikattiin. Pyysin erästä tuttua lastenhoitajaa vetämään tätä pistettä, hän maalasi lasten poskiin pieniä kuvia, lakkasi heidän kynsiään ja suihkutteli hiuksiin hopeakimalletta. Jokainen prinsessa sai myös omakseen valitsemansa sormuksen ja rannekorun. Koristelin huoneen jouluvaloilla, kimaltavilla kankailla ja "pyykkinaruilla" joilla roikkui pitkä rivistö erilaisia prinsessamekkoja.

Toisessa huoneessa toimi "kruunupaja" eli askartelupiste, jossa lapset saivat tehdä itselleen kultapaperista kruunun. Askarteluja vetämässä oli pari tehtävään värvättyä sukulaistani.

Kolmas huone oli "ritarisali". Olin hankkinut suuria pahvilaatikoita ja maalannut ne hopeanvärisellä ja mustalla maalilla ritarilinnan seiniksi. Linnan keskellä oli pöytä ja pari tuolia, joiden ääressä lapset saivat kokeilla onneaan vanhan ritarin opastuksella hernepelissä. Pelissä lasten piti arvata minkä kupin alla oli ritarin piilottama herne, ja peli oli niin yksinkertainen, että nuorimmatkin vieraista pitivät siitä.

Myös aikuisille oli tarjolla oma hernepeli. Heidän piti arvata lasipurkissa olevien herneiden määrä ja lähimmäksi arvannut sai palkinnoksi pullollisen kuohuvaa.

Ruokasalissa oli tarjolla notkuva pöytä hopeavadeilta tarjottuja herkkuja, sekä kultaisia samppanjalaseja, joista vieraat saivat juoda mehua. Kakku oli tehty prinsessalinnan näköiseksi.

Lopulta tultiin suurimpaan huoneista, joka oli muutettu juhlasaliksi. Tänne vieraat kerääntyivät kokeiltuaan eri aktiviteettipisteitä ja syötyään mahansa täyteen. Juhlasalissa vedin lapsille herneteeman mukaisen "prinsessa ja herne" leikin. Ensin luin sadun prinsessasta ja herneestä, ja sen jälkeen laitoin kaikkien silmien edessä lattialla olevan patjan alle herneen. Tämän jälkeen jokainen lapsi sai vuorotellen testata taitojaan "aitona prinsessana" eli maata patjalla ja kokeilla pystyivätkö he tuntemaan herneen patjan alta. Todellisuudessa olin piilottanut aiemmin patjan alle tennispallon, joten möykyn tunsi varmasti jokainen. Ja sanomattakin oli selvää, että juhlat olivat täynnä onnellisia ja erittäin aitoja prinsessoita.

3 kommenttia:

  1. Wau! Upeen näköistä! Mitä tuollaisen huippusetin järjestäminen maksaisi Mehubileiden järjestämänä? Olisi hauska tietää... ;-)

    VastaaPoista
  2. Heh, hyvä kysymys:) Vastaanpa näin - kyseisten juhlien kanssa en venyttänyt penniä, enkä säästellyt aikaani. Mehubileet toteuttaa juhlat annetun budjetin, toivomusten, tilan ja muiden puitteiden sallimissa rajoissa. Mutta sen voin luvata, että kokemus on jokaisella kerralla varmasti ainutlaatuinen! Suurin haaveeni on se, että jonain päivänä joku antaa minulle käteen 10 000 euroa ja sanoo: "Järjestäpä tällä rahalla täydelliset lastenjuhlat!" Ainahan voi unelmoida...

    VastaaPoista
  3. Aivan: unelmat voivat toteutua vain, jos uskaltaa unelmoida. Uskallusta ja unelmia ei näistä juhlista puuttunut!

    VastaaPoista