maanantai 8. helmikuuta 2010

Nyt se sitten tapahtui


Tuli sähköposti jossa kysyttiin "Hämähäkkimies-teemajuhlia". Olenkin jo odottanut tätä. Hämähäkkimies on maailman suosituin supersankari, ja suosio on jatkunut vuosikkymmeniä. Ensiesiintyminen tapahtui Amazing Fantasy -lehdessä jo vuonna 1962.

Olenkin joskus pohtinut mikä tekee hämähäkkimiehestä niin hienon. Onko se ulkonäkö, luonne vai kyvyt... Nopea gallup 5-vuotiaalta sukulaispojalta: "Koska se on niin vahva ja se voittaa kaikki!"

Hämähäkkimiesjuhlissa koristellaan punaisilla, mustilla ja valkoisilla ilmapalloilla. Pöytäliina on ehdottomasti punainen ja päälle askarrellaan mustasta nauhasta hämähäkinseitti. Hämähäkinseittejä voi myös ripustaa ovien yläpuolelle, ikkunoihin, hyllyjen reunoihin. Seinälle liimataan New York seinäkangas, jossa kaupungin valot heijastuvat tummaa taivasta vasten. Tämän edessä voidaan lapsista ottaa valokuvat "oikean" hämähäkkimiehen seurassa muistoksi juhlapäivästä.

Leikkeinä toimivat rosvojen jahtaaminen (hippaa), hämähäkkien etsintä, aasinhäntä-leikki hämähäkillä, joka pitää silmät sidottuna kiinnittää hämähäkinverkkoon, ajojahti pilvenpiirtäjissä - tämät toimii kuten musikaaliset tuolit, mutta tuolien sijaan käytetään pilvenpiirtäjien kuvia. Musiikkina taustalla tietenkin hämähäkkimiehen tunnuskappale!

Eräs aktiviteetti voisi olla Hämähäkkimies-sarjakuvan kasaaminen. Tähän pitäisi tehdä ruudukot taustakuvineen etukäteen kuvankäsittelyohjelmalla ja esim. teipata ne seinälle. Juhlissa lapset voisivat kukin piirtää oman hämähäkkimiehen ja liimata haluamaansa sarjakuvaruutuun. Sitten pitäisi tietenkin piirtää ja kirjoittaa myös puhekuplat.

Hämähäkkimiehen kakku on punaisella kuorrutteella päällystetty ja lakunauhasta rakennetulla hämähäkinseitillä koristeltu - yksinkertaista ja näyttävää! Muuten tarjolla voisi olla vaikkapa punaista boolia, jääpaloja joiden sisään on jäädytetty muovisia hämähäkkejä, punaisia pikkutomaatteja, keitettyjä kananmunanpuolikkaita, mustaa pastaa, punaisia ja mustia karkkeja...

Spiderman pasta

-Mustaa pastaa
-2-4rkl pestoa
-1 tölkki säilöttyjä artisokansydämiä
-1 rasia (150g) Arla Apetina Feta Snack aurinkokuivattu tomaatti
-100g parmesan juustoraastetta
-50g pinjansiemeniä

Keitä pasta. Pilko artisokansydämet ja paista pannulla. Paahda myös pinjansiemenet. Sekoita pastan joukkoon kaikki ainekset ja tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti