maanantai 4. helmikuuta 2013

Hyvä kiertämään ystävänpäivän alla!

Eilen olin ajamassa maksulliselle parkkipaikalle, kun vastaantuleva auto vilkutteli minulle valojaan ja avasi ikkunansa. Kun pysähdyin kuulemaan mitä vastaantulijalla oli mielessä, hän ojensi minulle parkkilipun, jossa oli vielä kaksi tuntia parkkiaikaa jäljellä. Ventovieraan ihmisen osoittama pieni ystävällinen ele sai minut hyvälle tuulelle loppupäivän ajaksi! Tuli heti mieleeni, että aion itse tehdä tilaisuuden tullen samoin jollekin toiselle henkilölle.

Tyttäreni koulussa vietetään ystävän viikkoa. Jokaiselle oppilaalle on osoitettu luokalta satunnaisesti toinen oppilas "salaiseksi" ystäväksi. Tälle ystävälle osoitetaan erinäisiä mukavia huomionosoituksia koko viikon ajan: askarrellaan kortti, annetaan pieniä kohteliaisuuksia, tehdään palveluksia, autetaan mahdollisuuksien mukaan. Jokainen saa iloa siitä, että pyrkii olemaan hyvä ystävä. Jokainen saa myös iloa siitä, että häntä huomioidaan mukavalla tavalla.

Ystävällinen teko poikii aina lisää sitä itseään. Näin ystävänpäivän alla on paras mahdollinen ajankohta panna hyvä kiertämään. Kuinka sinä voisit ilostuttaa tutun tai tuntemattoman ihminen päivää tällä viikolla?

ystävyys copy

1 kommentti:

  1. Tuo on ihan parhautta! :) Itselläni on aina tapana antaa oma parkkilippu seuraavalle, jos jäänyt reilusti aikaa yli, ja tänään sain itse ystävälliseltä naishenkilöltä parkkilipun jossa 2 tuntia pysäköintiaikaa, ja tämän hyvän sain kierrätettyä vielä seuraavalle.
    Ihanaa viikkoa sinulle, uusi tuttavuus tämä blogisi, aivan ihania juttuja!!!!!! <3

    VastaaPoista