maanantai 1. maaliskuuta 2010

Miksi lastenjuhlat ovat tärkeitä

Mietipä elämäsi parhaimpia muistoja, kuinka monet niistä sijoittuvat juhliin? Minkälaisissa tilanteissa olet tavannut ystäväsi, entä elämänkumppanisi? Oliko juhlimisella osaa asiaan...?

Lasten myötä arvomaailma muuttuu ja suunnittelitpa sitä tai et, alkaa elämä määräytyä pitkälti lasten tarpeiden mukaan. Jos lapset ovat hyvällä tuulella ovat myös vanhemmat hyvällä tuulella. Jos jonnekin on helppo lähteä lasten kanssa, tulee sinne lähdettyä todennäköisemmin.

Lasten osallisuus perheiden yhteisiin päätöksiin on ihmeellinen. Jos lapset houkutellaan paikalle, tulevat sinne myös ostovoimaiset vanhemmat. Itse kirjoitin juuri kaksi päivää sitten Thomas Cook Airlines lentoyhtiölle kiitoskirjeen. Matkani oli mitä parhain, koska lastemme viihtyvyys otettiin niin hienosti huomioon. Stuertilla oli aikaa mielenkiintoisiin keskuteluihin esikoiseni kanssa, ja ruoka-annokset toimitettiin aina ensimmäisenä meidän pöydällemme. Enää ei olekaan merkitystä sillä kuinka hyvin minä viihdyn. Minun iloni tulee moninkertaisena lasteni kautta.

Lasten ilo on ehdotonta. Todellisuudessa sen saavuttamiseen ei edes tarvita kovin paljoa. Hieman huomiota, aikaa vanhemmilta, keskustelua, hymyjä, katsekontakteja. Kaikki muu on plussaa. Ilmapallot, hassut hatut, ilmeet, pelleilyt, tolloilut, hupailut ja jubailut. Lastenjuhlien järjestäminen on palkitsevaa siksi, että lapset näyttävät tunteensa niin aidosti. Innostus, hämmästys, riemu paistavat lasten kasvoilta ja lämmittävät koko huoneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti