maanantai 29. maaliskuuta 2010

Hassut hattukestit


Lapset rakastavat naamiaisasuja ja roolileikkejä. Helppo tapa järjestää synttäreille ohjelmaa on varata paikalle vino pino hassuja hattuja. Hattujen sovittelu peilin edessä on jo itsessään hyvä ohjelmanumero, mutta hattujen kanssa voi kehitellä myös monenlaisia leikkejä ja aktiviteetteja.
Aloitan hattukestit usein sillä, että annan jokaisen lapsen valita itselleen kiinnostavimman hatun. Tämän jälkeen lähdemme rakentamaan "roolia" tekemällä hattuun sopivan kasvomaalauksen, keksimällä lapsen esittämälle hahmolle nimen ja harjoittelemalla hahmoon sopivaa liikkumista ja kävelyä. Sen jälkeen musiikki soimaan ja vaikkapa oikea muotinäytös pystyyn!
Hattuleikkinä toimii "musikaaliset hatut" missä hatut kasataan lattialle pinoon ja lapset kävelevät piirissä niiden ympärillä musiikin tahdissa. Hattuja on lapsimäärään nähden yksi liian vähän, ja musiikin loppuessa jokainen ryntää hakemaan itselleen päähinettä. Ilman hattua jäänyt putoaa pelistä pois. Tässä vaiheessa on myös tärkeätä lahjoa pudonnutta lasta vaikkapa karkkipalkinnolla, ettei paha mieli pääse yllättämään.
Hattuviestissä lapset jaetaan kahteen joukkueeseen ja kummastakin joukkueesta valitaan kapteeni, joka menee seisomaan huoneen toiseen päähän. Lapset hyppivät vuorotellen (yhdellä jalalla) kapteenin luokse ja asettavat oman hattunsa kapteenin päähän. Se joukkue jonka kapteenilla on kaikki hatut ensimmäisenä päässään on voittaja.
Muita aktiviteetteja voivat olla esimerkiksi paperihattujen askartelu tai hattukuvien värittäminen ja liimaaminen isolle yhteiselle paperille. Näin saadaan aikaiseksi myös synttärisankarille kiva muisto juhlapäivästä. Lopuksi rauhoitutaan hattukatin kanssa yhteiseen musiikkihetkeen ja herkutellaan hattukakulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti