keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Perhepäivä Varmalla

Kerran vuodessa Eläkeyhtiö Varman valoisiin aulatiloihin nousee valtava kirahvin muotoinen pomppulinna ja paikalle vaeltaa joukko värikkäitä ja varsin eriskummallisia otuksia: Peppi Pitkätossu, Herra Tossavainen (joka on räpsinyt tässä postauksessa nähtävät kuvat), Mehubileiden ikioma Pipsa-pelle, Kapteeni Karamba, Prisilla Prinsessa, Pulla-nalle, Töpsö-pelle ja Professori Hajamieli. 
Viime lauantain tämä kirjava joukko hymyili suunpielet korviin asti venyen, kun lapset astuivat sisälle hienoon toimistorakennukseen. Oli Varman työntekijöille ja heidän perheilleen suunnatun perhepäivän aika!

7-Tervetuloa! hihkui iloinen Peppi Pitkätossu ja tarjoili lapsille puuhapasseja, joihin he saattoivat kerätä merkintöjä erilaisia tehtäviä suoritettuaan. Lapset riensivät askartelemaan, seikkailemaan temppuradalle, miekkailemaan merirosvon opastuksella ja harjoituttamaan aivoja Hajamielisen Professorin muistikeskukseen.

PEPPI
Pepillä oli tenaville ensimmäinen tehtävä hoidettavaksi. Huvikummussa oli sattunut kummia ja Pepin hevonen, Pikku-Ukko, oli kadottanut häntänsä! Lapset saivat parhaansa mukaan auttaa Pikku-Ukkoa löytämään häntänsä takaisin.

22
Toista tehtäväpistettä valvoi hurjaakin hurjempi merirosvo, Kapteeni Karamba. Lapset pääsivät osallistumaan Kapteeni Karamban miekkailukouluun, ja päihitettyään tämän merten kauhun he saivat maineen ja kunnian lisäksi ruksin tehtäväpasseihinsa.

11 Kapteeni Karamban miekkailukoulussa nähtiin monenlaisia tyylinäytteitä, mutta yksi toisensa jälkeen nämä pikkutenavat kuin ihmeen kaupalla onnistuivat päihittämään hurjan merirosvon. Vanhalla kunnon Kapteenilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa ja myöntää tappionsa.
  18 Prisilla-prinsessan piparipaja keräsi monta innokasta herkkusuuta puoleensa. Mikäs sen mieluisampaa olisikaan kuin piparien koristeleminen herkullisin nonparellein ja namein! Ja vielä kun lopuksi nuo mahdottoman makoisat piparit sai popsia omaan napaan ja ansaita samalla tehtäväpassiin taas yhden ruksin lisää!
  12
Pulla-nalle taiteili lasten poskiin maalauksia ja Töpsö-pelle järjesti lapsille virikkeitä temppuradalla..

5 Viimeinen rasti tehtäväpassiin ansaittiin Hajamielisen professorin muistikeskuksessa, missä lapset joutuivat harjoittamaan aivojumppaa! Hajamielisyytensä vuoksi professori ei yksinkertaisesti kyennyt muistamaan mitkä esineet kuuluivat yhteen muodostaen parin, tai mikä esine milloinkin pöydältä oli kadonnut. Onneksi professoriakin viisaammat ja nokkelammat lapset osasivat päästää professorin pinteestä ja ansaitsivat näin taas yhden ruksin passeihinsa.
  
27 Hilpeyttä lasten keskuudessa aiheuttivat tietysti myös pomppulinna, sekä Pipsa-pelle, jonka taidonnäytteitä päästiin todistamaan, kun ilmapalloista muotoutui värikkäitä eläimiä, miekkoja, lasten päätä koristavia hattuja tai kaulaan ripustettavaksi hyvin sopivia sydämiä.

21 Kaiken hulinan ja aktiviteetin jälkeen sopiva taukopaikka koitti Mimin ja Kukun esityksen ajaksi. Mimin ja Kukun kanssa soitettiin ilmakitaraa sekä tanssittiin ja laulettiin Lockenlollia. Lapset saivat Kukun polvet tutisemaan kauhusta, kun he pääsivät karjumaan niinkin pelottavia leijonan karjaisuja, ettei ihkaoikea leijona Kukukaan niille pärjännyt.

8112344577_ddafb9943e_b36 Lastenjuhlapalvelu Mehubileet on jo useana vuotena tuottanut Varman perhepäivän järjestelyt ja tapahtuma on saanut innostuneen vastaanoton. Positiivista ei ole ainoastaan se, että tapahtuma itsessään on täynnä hauskaa tekemistä lapsille ja koko perheelle, mutta myös ajatus siitä, että lapset pääsevät vierailemaan isän, äidin tai isovanhemman työpaikalla tekee tapahtumasta aivan erityisen.
 -Teidän vanhemmilla on aikamoisen hauska työpaikka, vai mitä? huomauttaa Pipsa pelle ja lapset ovat ehdottomasti samaa mieltä.
Perheiden yhteinen aika on nykymaailmassa kortilla ja vanhempien lukuisat kissanristiäiset ja työmenot kuluttavat sitä entisestään. Henkilöstön perhepäivä on paitsi tapa pyrkiä tarjoamaan perheille yhteistä aikaa, myös työntekijöiden suuresti arvostama ele siitä, että Varmassa tämä pulma otetaan huomioon aivan erityisen mukavalla tavalla.

2 kommenttia: