perjantai 27. tammikuuta 2012

Tutustumisleikkejä ja viihtyviä vieraita


Kävin pelastamassa pari juhlaopasta Tapiolan Suomalaisen Kirjakaupan loppuunmyynnistä. Ihastuin erityisesti Tytti Huhtaniskan, Nico Backströmin ja Leena Kouhian "Pieneen juhlakijaan", jossa mielestäni on omaperäinen ja mielenkiintoinen ote, sekä miellyttävä kirjoitustyyli. Tässä muutama kirjasta poimittu vinkki vieraiden viihdyttämiseen:

-Juhlan isäntäväen tehtävä on esitellä vieraat toisilleen ja pitää myöhemmin huolta, ettei kukaan jää yksin istumaan. Vieraille voi jakaa nimilaput, joihin jokainen kirjoittaa esimerkiksi keksityn taiteilijanimen ja lapsuuden toiveammatin. Uuden nimen turvin on helppo lähestyä muita eläintenhoitajia tai rikosetsiväkollegoita.

(Toimituksen huomautus: toinen tapa tutustuttaa vieraat toisiinsa on leikki, jossa vieraiden selkään liimataan jonkin tunnetun julkisuuden henkilön nimi, ja jokainen saa muilta vierailta kysymyksiä esittäen yrittää päätellä, kuka julkkis on kyseessä.)

-Juhlatila kannattaa järjestää niin, että vieraat pysyvät tiiviisti ryhmässä. Tutustuminen on luontevampaa, kun ei tarvitse mennä kauas jutellakseen jonkun kanssa. Tilaa saa mieluummin olla liian vähän kuin liian paljon!

-Lapsille järjestetään omaa tekemistä, ellei halua kuunnella kitinää ja parkua. Askartelut pitävät vekaroiden mielenkiinnon yllä. Majojen, avaruusrakettien ja laivojen rakentaminen viihdyttää pitkään.

(Toimituksen huomautus: Itse pyydän yleensä paikalle lastenvahdin leikittämään lapsia ja ohjaamaan askarteluja, silloin pystyn paremmin keskittymään omaan päätyöhöni eli juhlien emännöimiseen.)

Lisäksi kirjassa annetaan hyödyllisiä ideoita sopiviin ruokiin ja ruokamääriin, juomiin, somistukseen, valaistukseen, kukka-asetelmiin, pukeutumiseen ja musiikkiin. Kuinka monenlaisia asioita pitääkään muistaa ottaa huomioon järjestäessään juhlat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti