Joulutortut ovat kiistatta eräs parhaista joulun tuomista herkuista! Kerran vuodessa näitä mehukkaita paistoksia on ilo ahmia glögin tai kahvin kyytipoikana. Vuoden ensimmäinen torttu, vuoden ensimmäinen glögi - näistä joulun tunnelma alkaa, vai kuinka? Siltä varalta, että sieltä ruudun toiselta puoleltakin löytyy muutama herkkusuu, kokosimme tähän erilaisia joulutorttujen taittelu ohjeita! Makoisaa joulua kaikille!
PERINTEINEN TÄHTITORTTU
1. Leikkaa viillot kohti keskustaa. Kun leikkaat viillot hieman kulman vierestä, saat tortulle tylpät kulmat, jotka ei pala niin helposti.
2. Laita nokare luumuhilloa tortun keskelle ja taita terävät kulmat vuoron perää kohti keskustaa.
3. Paina kulmat huolella keskeltä, jotta vältät niiden aukeamisen uunissa!
TOISENLAINEN TÄHTITORTTU
1. Leikkaa viillot tortun kulmiin kuvan mukaisesti.
2. Laita nokare luumuhilloa tortun keskelle ja taita syntyneet suikaleet vuoron perää kohti keskustaa.
3. Paina kulmat huolella keskeltä, jotta vältät niiden aukeamisen uunissa!
KUKAN MALLINEN TORTTU
1. Leikkaa tortun kulmiin kulman malliset viillot.
2. Lisää nokare luumuhilloa ja taita tortun uloimmat kulmat vuoron perää kohti keskustaa.
3. Paina kulmat huolella keskeltä, jotta vältät niiden aukeamisen uunissa!
KOLMION MALLINEN TORTTU
1. Laita tortun keskelle nokare luumuhilloa. Älä ahnehdi, ettei hillo pursu myöhemmin yli äyräiden!
2. Taita torttu kahtia kulmasta kulmaan, niin että siitä tulee kolmion mallinen.
3. Painele reunat yhteen haarukkaa tai ihan vaan sormea käyttäen.
Nam, nyt alkoi mieli tekemään jouluherkkuja =)
VastaaPoistaTervetuloa kerhoon! :-D
Poista