keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Taas lahjakääröt aukaistaan ja joululaulut soi

Jo muutaman päivän kuluttua koittaa se aika, kun kuusen alla lymyilevät lahjat revitään kääröistään. Ennen sitä on paketit kuitenkin saatava itse kääröihinsä ja siihen hommaan onkin jos jonkinmoisia tapoja ja tyylejä. Yhtä paljon, jos ei enemmänkin, notkuvat myös kauppojen hyllyt erilaisia lahjapapereita, -laatikoita, -kasseja, -nauhoja ja -rusetteja. Mikä näistä vaihtoehdoista kannattaa kassalle kiikuttaa milloinkin? Pohdimme sitä Mehubileillä ja kokosimme myös muutaman havainnollistavan kuvasarjan paketointiin ja nauhojen kanssa taiteiluun!
 
pakettitititi  
PAKETOIMINEN 
Paketoinnissa pätee ainakin yksi hyväksi havaittu nyrkkisääntö: jos paketti ei ole neliön tai suorakaiteen muotoinen, tai muuten helposti paketoitava, älä tuhlaa aikaasi lahjapaperilla taiteiluun. Hankalan muotoiset paketit on helppo sujauttaa kauniiseen laatikkoon tai rasiaan, joka tämän jälkeen on huomattavasti helpompi kääriä papereihin! Valitessasi tarpeeksi edustuskelpoisen rasian tai tuunatessasi itse sellasien vaikka vanhasta kenkälaatikosta, et tarvitse lahjapaperia välttämättä laisinkaan! Myös lahjakassit ovat käteviä ja käytännöllisiä hankalan mallisten pakettien kanssa. 
  paketti1

Jos paketti kuitenkin näyttää siltä, että uskallat ottaa haasteen vastaan, älä pelkää tarttua lahjapaperiin! Lahjapaperin valinnassa on kuitenkin hyvä suosia paksumpia papereita. Ohuet lahjapaperit rikkoutuvat herkästi ja kovien pakettien kanssa saa etenkin olla varovainen etteivät kulmat puhko paperia. Paksumpi lahjapaperi sopii myös hyvin pehmeämpien pakettien paketoimiseen, sillä se ei muotoile liiaksi sisällön muotoja vaan säilyttää jämäkämmän ulkoasun.  

Koska paketeista pyritään tietenkin tekemään mahdollisimman siistejä ja kauniita on hyvä huomioida muutama asia. Teipin käytössä ei tarvitse pröystäillä, vaan ihan muutama pieni pala teippiä riittää sillä lahjanaru viimeistään pitää kyllä paketin hyvin koossa. On hyvä pyrkiä käyttämään mahdollisimman läpinäkyvää teippiä. Jos haluat hyvin huomaamatonta ja siistiä jälkeä, on kaksipuolinen teippi loistava valinta.
 
paketti2  
LAHJANARU
Lahjanarun ei suinkaan tarvitse olla aina se perinteinen kiiltäväpintainen naru marketin hyllyltä, vaan tähänkin tarkoitukseen voi käyttää mielikuvitusta ja mitä vain tarkoituksensa täyttävää tai siihen soveltuvaa materiaalia. Jos kuitenkin päädyt naruun joka on kiharrettavissa, on tekniikka syytä olla hallussa! Kihartaminen kannattaa tehdä lahjanarun siltä puolen, minne se automaattisesti jo kääntyy. Kihartaminen tapahtuu pitämällä tukeva ote narun juuresta ja asettamalla naru saksien terän ja peukalon väliin. Nyt vetämällä hitaasti, mutta varmasti, saat aikaan taatusti hyvinkin käkkärää kiharaa komistamaan pakettiasi! 
  paketti3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti