sunnuntai 29. elokuuta 2010

Keijujuhlien taikapölyä


Jännittävä hetki synttäreillä on se, kun ihana Helmiina-keiju saapuu juhlapaikalle ja ojentaa sankarille lahjaksi superhienon taikasauvan. Lapset aloittavat tutustumisleikillä "nimi ja liike" - tällä kertaa jokainen sanoo vuorollaan nimensä ja tekee jonkun liikkeen, joka tulee mieleen keijuista.

Ensimmäinen leikki on aarteenetsintä ja tytöt puhkuvat intoa etsiessään omaa taikasauvaansa. Alussa juhlakalu sai oman lahjansa ja seuraavaksi onkin siispä vieraiden vuoro! Taikasauvoja käytetään taidolla - Helmiina-keiju näyttää kuinka oikeat keijut tekevät hienostuneita taikaliikkeitä ja sanovat keijujen salaisia loitsuja.

Seuraava leikki on nimeltään "Taikakaramelli". Lautaselle asetetaan 10 eriväristä karkkia, ja jokainen pikku-keiju saa vuorollaan sulkea silmänsä, sillä aikaa kun muut osoittavat taikasauvoillaan, mikä karamelleista on Taikakaramelli. Kun jäänyt avaa silmänsä hän saa ryhtyä syömään karkkeja yksi kerrallaan, kunnes osuu Taikakaramelliin. Silloin syöminen tulee lopettaa ja on seuraavan pelaajan vuoro sulkea silmänsä. Ennen syömistä karamelli myös taiotaan erilaisilla taikasanoilla, jotka keijut sanovat yhdessä keijukuorossa! Tämän jälkeen jokaisen tulee sulkea silmänsä ja toivoa hiljaa mielessään:)

Sitten tehdään kasvomaalauksia - keijumaisen hienoja kiehkuroita ja kimalteita. Pikku-keijut saavat valita oman kynsilakkasävynsä, ja jokaiseen keijukäteen asetetaan hieno kynsikoru. Kaunistautumisten aikana muut juhlavieraat saavat syödä herkkuja ja askarrella itselleen helmikoruja. Voit vain arvata, kuinka Helmiina-keiju rakastaakaan helmiä! Koruista tulee hienoja, kimaltavia ja pastellinsävyisiä:)

Lopuksi tytöt saattelevat kunniavieraansa Helmiina-keijun hienosti ulkoterassille, jossa suoritetaan keijupölytys. Tytöt seisovat rivissä ja sulkevat silmänsä. Taikapölyn suihkuttelu saa ilman ja hiukset kimaltamaan upeasti. Aika on hujahtanut kuin keijun siivillä ja lapsiaan noutavat vanhemmat odottavat eteisessä. Keijusadussa leijailleet lapset hyvästelevät synttärisankarin ja liihottavat koteihinsa suunpielet korviin asti kääntyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti