maanantai 26. huhtikuuta 2010

Leikkimökin suursiivous


Meillä puunattiin leikkimökki kesäkuntoon! Operaatio ei suinkaan ollut yksinkertainen, vaikka pikkuneiti hääräsi kovin ahkerasti äidin kannoilla rätti kourassa. Olen aina ihmetellyt miten lapset "osaavat" sotkea niin hyvin:) Apuna heillä oli tietenkin pitkä ruostuttava talvi ja muutaman viikon kurakausi.

Viime kesänä toteutin unelmani (tai siis tietenkin tyttäreni unelman...!) vaaleanpunaisesta leikkimökistä, ja se on varmasti ollut yksi elämäni nautinnollisimmista projekteista. Näin sieluni silmin romanttiset valkoiset mini-kalusteet, suloiset taulut, pitsiset verhot, kipot ja kupit - niiden metsästäminen, maalaaminen ja tuunailu olivat oikea inspiraatioiden riemuvoitto! 3v tyttäreni sai häärätä pensseleiden kanssa mukana, ja välillä mökkiä kävivät sutimassa myös naapurin vekarat. Oi sitä päivää kun lopulta kannoin kaikki kunnostetut kalusteet valmiiseen mökkiin ja asettelin jokaisen pienen koriste-esineen omalle paikalleen. Ja voilá - sitten luovutin "avaimet käteen" periaatteella asunnon lapsilleni. (Ja laitoin silmät kiinni, sillä tuho oli tietenkin väistämätön...)

Nyt kun mökki on taas saavutettu kinosten alta se on heti päässyt ahkeraan käyttöön. Monet kuravellikeitot ehdittiin hellalla kiehauttaa ennenkuin äiti saapui suorittamaan suurta kevätsiivousta. Ja nyt voimmekin hyvillä mielin jäädä odottelemaan vappuvieraita!

ps. Tyttäreni on selkeästi tullut äitiinsä, koska hän suunnittelee täyttä häkää kesäjuhlia mökissään. Eilen siivouksen lomassa hän pohdiskeli tarjoilupuolta, joka tulee sisältämään ainakin mehua ja muffineja. Kutsuvieraslista käytiin tietenkin myös läpi:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti